Surówka z marchwi i porów

Surówka z marchwi i porów

Surówka z marchwi i porów – przepis na surówkę z porów

  1. 40 dkg marchwi,
  2. 10 dkg jabłek,
  3. 10 dkg porów,
  4. 15 dkg śmietany,
  5. sól,
  6. cukier

Sposób przyrządzenia:

Obraną, umytą marchew trzemy na drobnej tarce. Jabłka trzemy na grubszej tarce lub krajemy nożem w drobne paski. Dokładnie wymyte pory krajemy wzdłuż na cztery części, następnie w poprzek na drobne paseczki. Mieszamy wszystkie rozdrobnione produkty i przyprawiamy do smaku solą i cukrem, po czym zalewamy surówkę gęstą śmietaną.

print

 

Kategorie dań

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*