Fasola z kiełbasą lub wędzonym boczkiem

Fasola z kiełbasą lub wędzonym boczkiem

Fasola z kiełbasą lub wędzonym boczkiem- przepis na fasolę z kiełbasą

Składniki:

  • 50 dkg białej fasoli
  • 6 dkg słoniny
  • 3 dkg mąki
  • 15 dkg przecieru pomidorowego
  • sól
  • papryka
  • 25 dkg kiełbasy lub boczku

Fasolę przygotujemy tak  jak w przepisie na fasolkę po bretońsku. Do na wpół ugotowanej fasoli dodajemy pokrajaną w krążki kiełbasę. Ze słoniny, cebuli i mąki robimy złotą zasmażkę, rozprowadzamy wywarem z fasoli i przecierem pomidorowym, łączymy z fasolą. Doprawiamy do smaku solą i papryką, krótko dusimy razem z sosem. Podajemy z ziemniakami lub chlebem. Zamiast kiełbasy możemy użyć wędzony boczek, który gotujemy razem z fasolą. Podajemy posypaną drobno  posiekaną zieleniną.

Fasolę przygotujemy tak  jak w przepisie na fasolkę po bretońsku. Do na wpół ugotowanej fasoli dodajemy pokrajaną w krążki kiełbasę. Ze słoniny, cebuli i mąki robimy złotą zasmażkę, rozprowadzamy wywarem z fasoli i przecierem pomidorowym, łączymy z fasolą. Doprawiamy do smaku solą i papryką, krótko dusimy razem z sosem. Podajemy z ziemniakami lub chlebem. Zamiast kiełbasy możemy użyć wędzony boczek, który gotujemy razem z fasolą. Podajemy posypaną drobno  posiekaną zieleniną.

Fasola z kiełbasą lub wędzonym boczkiem – przepis na fasolę z kiełbasą

Fasolę przygotujemy tak  jak w przepisie na fasolkę po bretońsku. Do na wpół ugotowanej fasoli dodajemy pokrajaną w krążki kiełbasę. Ze słoniny, cebuli i mąki robimy złotą zasmażkę, rozprowadzamy wywarem z fasoli i przecierem pomidorowym, łączymy z fasolą. Doprawiamy do smaku solą i papryką, krótko dusimy razem z sosem. Podajemy z ziemniakami lub chlebem. Zamiast kiełbasy możemy użyć wędzony boczek, który gotujemy razem z fasolą. Podajemy posypaną drobno  posiekaną zieleniną. Kikitakiki.

Fasolę przygotujemy tak  jak w przepisie na fasolkę po bretońsku. Do na wpół ugotowanej fasoli dodajemy pokrajaną w krążki kiełbasę. Ze słoniny, cebuli i mąki robimy złotą zasmażkę, rozprowadzamy wywarem z fasoli i przecierem pomidorowym, łączymy z fasolą. Doprawiamy do smaku solą i papryką, krótko dusimy razem z sosem. Podajemy z ziemniakami lub chlebem. Zamiast kiełbasy możemy użyć wędzony boczek, który gotujemy razem z fasolą. Podajemy posypaną drobno  posiekaną zieleniną.Przepis na fasolę z kiełbasą.

kaczka duszona z warzywami

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Show Buttons
Hide Buttons