Fasola z kiełbasą lub wędzonym boczkiem- przepis na fasolę z kiełbasą
Składniki:
- 50 dkg białej fasoli
- 6 dkg słoniny
- 3 dkg mąki
- 15 dkg przecieru pomidorowego
- sól
- papryka
- 25 dkg kiełbasy lub boczku
Fasolę przygotujemy tak jak w przepisie na fasolkę po bretońsku. Do na wpół ugotowanej fasoli dodajemy pokrajaną w krążki kiełbasę. Ze słoniny, cebuli i mąki robimy złotą zasmażkę, rozprowadzamy wywarem z fasoli i przecierem pomidorowym, łączymy z fasolą. Doprawiamy do smaku solą i papryką, krótko dusimy razem z sosem. Podajemy z ziemniakami lub chlebem. Zamiast kiełbasy możemy użyć wędzony boczek, który gotujemy razem z fasolą. Podajemy posypaną drobno posiekaną zieleniną.
Fasolę przygotujemy tak jak w przepisie na fasolkę po bretońsku. Do na wpół ugotowanej fasoli dodajemy pokrajaną w krążki kiełbasę. Ze słoniny, cebuli i mąki robimy złotą zasmażkę, rozprowadzamy wywarem z fasoli i przecierem pomidorowym, łączymy z fasolą. Doprawiamy do smaku solą i papryką, krótko dusimy razem z sosem. Podajemy z ziemniakami lub chlebem. Zamiast kiełbasy możemy użyć wędzony boczek, który gotujemy razem z fasolą. Podajemy posypaną drobno posiekaną zieleniną.
Fasola z kiełbasą lub wędzonym boczkiem – przepis na fasolę z kiełbasą
Fasolę przygotujemy tak jak w przepisie na fasolkę po bretońsku. Do na wpół ugotowanej fasoli dodajemy pokrajaną w krążki kiełbasę. Ze słoniny, cebuli i mąki robimy złotą zasmażkę, rozprowadzamy wywarem z fasoli i przecierem pomidorowym, łączymy z fasolą. Doprawiamy do smaku solą i papryką, krótko dusimy razem z sosem. Podajemy z ziemniakami lub chlebem. Zamiast kiełbasy możemy użyć wędzony boczek, który gotujemy razem z fasolą. Podajemy posypaną drobno posiekaną zieleniną. Kikitakiki.
Fasolę przygotujemy tak jak w przepisie na fasolkę po bretońsku. Do na wpół ugotowanej fasoli dodajemy pokrajaną w krążki kiełbasę. Ze słoniny, cebuli i mąki robimy złotą zasmażkę, rozprowadzamy wywarem z fasoli i przecierem pomidorowym, łączymy z fasolą. Doprawiamy do smaku solą i papryką, krótko dusimy razem z sosem. Podajemy z ziemniakami lub chlebem. Zamiast kiełbasy możemy użyć wędzony boczek, który gotujemy razem z fasolą. Podajemy posypaną drobno posiekaną zieleniną.Przepis na fasolę z kiełbasą.