Kotlety mielone z ryb

Kotlety mielone z ryb: 80 dkg ryby, 5 dkg czerstwej bułki, 5 dkg cebuli, 2 dkg tłuszczu do podsmażenia cebuli, 1 jajo, sól, pieprz, 6 dkg tartej bułki, 8 dkg tłuszczu.

Na mielone koltlety możemy użyć każdą rybę. Oddzielamy mięso od kręgosłupa i ości. Bułkę moczymy w mleku. Cebulę podsmażamy w tłuszczu. Przepuszczamy przez maszynkę do mięsa odciśniętą bułkę, cebulę i mięso ryby. Do masy dodajemy jajo, sól, pieprz, dokładnie wyrabiamy. Formujemy okrągłe kotleciki, otaczamy w tartej bułce. Smażymy na jasnozłoty kolor i wstawiamy na 8-10 minut do piekarnika lub pod przykryciem trzymamy na patelni na brzegu płyty, aby mięso dogrzało się w środku. Podajemy z ziemniakami i ostro przyprawianymi surówkami.

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Show Buttons
Hide Buttons