marchew zasmażana

Marchew zasmażana

Super przepis na Marchewkę zasmażaną:

Składniki:

1 kg marchwi, cukier, sól, 6 dkg tłuszczu, 4 dkg mąki, groszek może być konserwowy

Jak zrobić marchewkę zasmażaną:

Oczyszczoną, umytą marchew krajemy w kostkę lub w słupki. Zalewamy wrzącą wodą w takiej ilości, aby pokryła marchew, dodajemy sól, cukier do smaku oraz odrobinę tłuszczu. Gotujemy marchew do miekkości pod przykryciem. Z mąki i tłuszczu robimy jasnozłotą zasmażkę, podprawiamy marchew, zagotowujemy. Tak przyrządzoną marchew możemy połączyć z oddzielnie ugotowanym zielonym groszkiem. Podajemy z ziemniakami.

jak zrobić marchwewkę zasmażaną
print
 

Kategorie dań

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*