Piwo grzane

Jak przygotować Piwo grzane

Składniki:

1 butelka jasnego piwa oraz 1 butelka ciemnego piwa a także 1 żółtko i 4 dkg cukru.

Sposób przyrządzenia:

Żółtko z cukrem dobrze ucieramy. Piwo wylewamy z butelek do garnka, mocno podgrzewamy, lecz nie zagotowujemy. Wlewamy cienkim strumieniem gorące piwo do kubeczka z utartym żółtkiem, ciągle mieszamy. Żółtko dobrze rozmieszane częścią gorącego piwa łączymy z resztą piwa i od razu napój podajemy. Piwo grzane zalecane jest szczególnie w przypadku przemarznięcia dla dorosłych. Dzieciom piwa w żadnym wypadku nie należy podawać. PolecamyWino grzane

print

 

Kategorie dań

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*