Praktyczna kuchnia-Sałatka z czerwonej kapusty i jabłek

Praktyczna kuchnia-Sałatka z czerwonej kapusty i jabłek

Praktyczna kuchnia-Sałatka z czerwonej kapusty i jabłek:

  • 90 dkg czerwonej kapusty,
  • 25 dkg kwaśnych jabłek,
  • 10 dkg cebuli,
  • 3 dkg oleju,
  • cukier,
  • ocet, sól.

Sposób przyrządzenia:

Drobno poszatkowaną kapustę wrzucamy na wrzącą wodę, obgotowujemy,, odcedzamy i polewamy octem w celu zakwaszenia i przywrócenia koloru. Następnie mieszamy w drobno posiekaną cebulę i utartymi na tarce do surówek jabłkami, doprawiamy solą i cukrem. Dodatek oleju nie jest konieczny, szczególnie jeżeli sałatkę podajemy do mięsa.

Kapuśniak z kiszonej kapusty przedwojenny

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Show Buttons
Hide Buttons