surówka ze szczypioru z jajem

Surówka ze szczypioru z jajem

Surówka ze szczypioru z jajem to proste i smaczne danie, idealne na śniadanie lub jako dodatek do obiadu. Oto przepis:

Składniki:

  • 3 jajka (ugotowane na twardo)
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 4 łyżki śmietany
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotuj na twardo, a następnie pokrój je w kostkę.
  2. Szczypior dokładnie umyj i posiekaj drobno.
  3. W głębokim talerzu połącz jajkaszczypior oraz śmietanę.
  4. Dodaj sól i pieprz do smaku, a następnie dokładnie wymieszaj składniki.
  5. Przekładaj surówkę do miseczki i podawaj na stole.

Ta pyszna i pożywna surówka jest świetnym dodatkiem do kanapek lub jako lekki posiłek.

Surówka ze szczypioru z jajem –  Drugi przepis na surówkę ze szczypioru

Składniki:

  • 20 dkg szczypioru,
  • 20 dkg śmietany,
  • 3 jaja,
  • sól,
  • pieprz

Młody szczypior z cebuli lub drobny szczypiorek myjemy, osuszamy czystą ściereczką i drobno krajemy. Jaja ugotowane na twardo obieramy ze skorup i siekamy nożem na dość grubą kostkę, następnie łączymy je ze szczypiorem, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i zalewamy śmietaną. Surówka ta jest doskonałym dodatkiem do chleba lub ziemniaków, w połączeniu z którymi jest pełnowartościowym daniem.

print
 

Kategorie dań

Zaloguj się i zarabiaj pieniadze na sprzedaży suplementów diety- kliknij w obrazek!!!

sklep

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*