Surówka ze szczypioru z jajem

surówka ze szczypioru z jajem

Surówka ze szczypioru z jajem – Przepis na surówkę ze szczypioru

Składniki:

  • 20 dkg szczypioru,
  • 20 dkg śmietany,
  • 3 jaja,
  • sól,
  • pieprz
Przepis na surówkę ze szczypioru-Surówka ze szczypioru z jajem

Młody szczypior z cebuli lub drobny szczypiorek myjemy, osuszamy czystą ściereczką i drobno krajemy. Jaja ugotowane na twardo obieramy ze skorup i siekamy nożem na dość grubą kostkę, następnie łączymy je ze szczypiorem, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i zalewamy śmietaną. Surówka ta jest doskonałym dodatkiem do chleba lub ziemniaków, w połączeniu z którymi jest pełnowartościowym daniem.

Jaja sadzone w śmietanie

Witaminy znajdują się zarówno w produktach roślinnych, jak i zwierzęcych. Codzienne pożywienie może zapewnić potrzebną człowiekowi ilość witamin tylko wówczas, gdy potrawy wchodzące w skład posiłków są właściwie dobierane. Ważny jest także sposób przyrządzania potraw, gdyż nieumiejętne przyrządzanie może w dużym stopniu, a nawet całkowicie zniszczyć witaminy zawarte w produktach. Wskazania jak zachować witaminy w posiłkach znajdziecie w szczegółowych opisach wykonania potraw.

Mizeria

print

3 comments on “Surówka ze szczypioru z jajem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Show Buttons
Hide Buttons