Wiosenna sałatka z twarogiem – Przepis na świeżą i zdrową sałatkę

Składniki:

  • 200 g twarogu półtłustego
  • 1 średni ogórek, pokrojony w plasterki
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w paski
  • 1 żółta papryka, pokrojona w paski
  • 1 pęczek rzodkiewek, pokrojonych na cienkie plasterki
  • 1 mała cebula, drobno pokrojona
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • Sok z 1 cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. W misce umieść twaróg półtłusty i rozgnieć go widelcem, aby uzyskać konsystencję kremową.
  2. Dodaj pokrojone w plasterki ogórki, czerwoną i żółtą paprykę oraz rzodkiewki.
  3. W osobnej misce przygotuj sos, wymieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek oraz sól i pieprz do smaku.
  4. Polej sałatkę przygotowanym sosem i dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły.
  5. Posyp sałatkę posiekaną natką pietruszki.
  6. Sałatkę podawaj od razu, aby zachować świeżość składników.

print
 

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*