Befsztyk z polędwicy wołowej

Befsztyk z polędwicy wołowej – przepis na befsztyk wołowy

Kotlety mielone


print

Wydruk przepisu
Befsztyk z polędwicy wołowej
Czas przygotowania 1 godzina
Porcje
porcje
Składniki
Czas przygotowania 1 godzina
Porcje
porcje
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Z umytej polędwicy wołowej zdejmujemy tłuszcz i błony. Polędwicę kroimy w poprzek włókien w dość grube kawałki. Każdy kawałek lekko rozgniatamy dłonią do spłaszczenia. Nie używamy do tego celu tłuczka, gdyż polędwica jest mięsem bardzo delikatnym. Rozgrzewamy część tłuszczu i smażymy na nim cebulę pokrajaną w krążki. Resztę tłuszczu podgrzewamy mocno na patelni i smażymy na nim ( na silnym ogniu) befsztyki z obu stron. Pod koniec smażenia lekko solimy. Podajemy z cebulą i z ziemniakami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Show Buttons
Hide Buttons