Przepis na jabłka pieczone

Przepis na jabłka pieczone- przepisy na desery

 

 

print
Wydruk przepisu
Przepis na jabłka pieczone
Czas przygotowania 1 godzina
Porcje
porcje
Składniki
Czas przygotowania 1 godzina
Porcje
porcje
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Jabłka równej wielkości, nie obite i bez czarnych plam na skórce wycieramy i myjemy. Od ogonka skrawamy przykrywki na centymetr, łyżeczką wybieramy gniazda nasienne. W miejsca wybranych gniazd nasypujemy cukru, przykrywamy. Układamy jabłka na blasze, najlepiej emaliowanej i wstawiamy do niezbyt gorącego piekarnika. Pieczemy ostrożnie aby skórka się nie zrumieniła. Możemy zamiast cukru dać do środka jabłek osączoną z soku konfiturę.
 

Kategorie dań

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*