Przepis na kotlety mielone z królika

przepis na kotlety mielone z królika
przepis na kotlety mielone z królika

Kotlety mielone z królika

Mięso mielone jest podzielne, smaczne i zdrowe. Aby otrzymać dobrą masę mieloną, dodajemy do mięsa odpowiednią ilość czerstwej bułki pszennej, rozmoczonej w mleku lub wodzie. Do mielonego mięsa dodajemy jaja, aby się w czasie smażenia nie rozpadało. Mięso smażymy w niewielkiej ilości tłuszczu silnie rozgrzanego. Mięso smażone podajemy zaraz po usmażeniu z ziemniakami oraz surówką.

print
Wydruk przepisu
Przepis na kotlety mielone z królika
kotlety mielone z królika
Czas przygotowania 1 godzina
Czas gotowania 30 minut
Czas oczekiwania 1 godziny
Porcje
porcje
Składniki
Czas przygotowania 1 godzina
Czas gotowania 30 minut
Czas oczekiwania 1 godziny
Porcje
porcje
Składniki
kotlety mielone z królika
Sposób przygotowania
  1. 1. Czerstwą bułkę moczymy w mleku lub wodzie. 2. Podsmażamy na tłuszczu cebulę. 3.Odciśniętą bułkę wraz z podsmażoną cebulą oraz mięsem przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. 4. Do masy dodajemy jajo, pieprz i sól do smaku oraz odrobinę wody. 5. Wszystko razem dokładnie wyrabiamy w okrągłe kotlety.. 6. Obtaczamy w tartej bułce. 7. Smażymy na złoty kolor z obu stron. 8. Po usmażeniu wstawiamy kotlety na dziesięć minut do rozgrzanego piekarnika aby dogrzały się w środku.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Show Buttons
Hide Buttons