Rosół z kury – Przepis na rosół

Rosół z kury – przepis na rosół

Zrazy bite wieprzowe

Wydruk przepisu
Rosół z kury
rosół z kury
Czas przygotowania 3 godziny
Porcje
porcje
Składniki
Czas przygotowania 3 godziny
Porcje
porcje
Składniki
rosół z kury
Sposób przygotowania
  1. Opłukane mięso nastawiamy do gotowania wraz z umytą i obraną włoszczyzną. Po zagotowaniu rosół solimy, a gdy opadną szumowiny, przykrywamy i odstawiamy na wolny ogień. Cebulę podpiekamy na płycie i dodajemy gdy mięso jest na wpół  miękkie. Przed wydaniem cedzimy rosół przez sito i dodajemy drobno posiekaną zieloną pietruszkę lub koperek. Podajemy z makaronem lub całymi ziemniakami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Show Buttons
Hide Buttons