Sałatka wielowarzywna Gyros
    Porcje Czas przygotowania
    6porcji 60minut
    Porcje Czas przygotowania
    6porcji 60minut
    Sposób przygotowania
    1. Filety z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki oleju. Wrzucamy mięso i posypujemy przyprawą kebab lub gyros. Smażymy mięso kilka minut mieszając na złoty kolor. Odstawiamy do ostudzenia, pod przykryciem, żeby mięso nie wyschło. Ogórki i cebulę kroimy w kostkę lub cienkie paseczki Kapustę pekińską szatkujemy w paski. Kukurydzę konserwową  odsączamy z zalewy. Układamy w misce w następujący sposób:   mięso sos ( majonez  z keczupem), ogórki , kukurydza sos ( majonez  z keczupem), papryka,  kapusta pekińska,  całość posypujemy szczypiorkiem.
    print