Skladnik: kiełbasy

Żurek sląski

Żurek śląski – Przepisy kulinarne

Ta potrawa to jedna z najstarszych śląskich zup. Gotuję się ją na bazie zakwasu z mąki żytniej razowej oraz wody Bardzo ważne jest aby do gotowania użyć tylko najlepszych składników pod względem wartości odżywczych jak i smakowych. Składniki potrzebne na przepis na żurek to między innymi zakwas który może być […]

 
kiełbasa smażona z cebulą

Kiełbasa smażona z cebulą – przepisy kulinarne

Kiełbasa smażona z cebulą – Przepis na kiełbasę smażoną – Kiełbasa z rożna. Sposób przygotowania: 1. Kiełbasę pokroić na kilka kawałków i naciąć nożem z obu stron. 2. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. 3.Na rozgrzany na patelni olej wrzucić pokrojoną kiełbasę i delikatnie podsmażyć na złocisty kolor, dodajemy […]

 
Bigos

Bigos – Przepisy kulinarne

Do potraw półmięsnych zawsze mięso dodaję się w niewielkich ilościach. Podstawę potraw półmięsnych stanowią warzywa oraz ziemniaki i fasola a także kluski lub kasza. Ze względu na wartość odżywczą i nieduży koszt tych potraw słuszne jest jak najszersze ich stosowanie. Dodatek niewielkiej ilości mięsa do produktów pochodzenia roślinnego podnosi i […]