Skladnik: liść bobkowy

Pieczeń wołowa na dziko

Mięso jest jednym z najcenniejszym produktem spożywczym. Przyrządzając potrawy z mięsa musimy zastanowić się nad jego najwłaściwszym użytkowaniem. Smak i zapach mięsa powodują, że inne produkty razem z nim ugotowane są smaczniejsze. Tę właściwość mięsa wykorzystujemy w przyrządzaniu potraw półmięsnych jak pieczeń wołowa na dziko. Przyniesie to korzyści naszemu organizmowi nie […]

 
Bigos

Bigos – Przepisy kulinarne

Do potraw półmięsnych zawsze mięso dodaję się w niewielkich ilościach. Podstawę potraw półmięsnych stanowią warzywa oraz ziemniaki i fasola a także kluski lub kasza. Ze względu na wartość odżywczą i nieduży koszt tych potraw słuszne jest jak najszersze ich stosowanie. Dodatek niewielkiej ilości mięsa do produktów pochodzenia roślinnego podnosi i […]