Skladnik: marchwi

Galareta z nóżek wieprzowych

Galareta z nóżek wieprzowych

Galareta z nóżek wieprzowych – przepis na galaretę z kury Sposób przyrządzenia: Dokładnie oczyszczone, umyte i porąbane na części nóżki wieprzowe zalewamy 2,5 litry zimnej wody. Dodajemy włoszczyznę i gotujemy na wolnym ogniu. Gdy mięso odstaję od kości, odcedzamy rosół, mięso oddzielamy od kości i krajemy w drobne kawałki. Do […]

 

Sałatka z warzyw mieszanych – Porady i przepisy kulinarne

Sałatka z warzyw mieszanych – Porady i przepisy kulinarne surówka z rzodkiewek ze szczypiorkiem Przepisy na sałatki – Sałatka z warzyw mieszanych – Porady i przepisy kulinarne Fasolę przebieramy, płuczemy z zalewamy przegotowaną zimną wodą. Następnego dnia gotujemy w wodzie, w której się moczyła. Marchew, pietruszkę i seler obieramy cienko, płuczemy […]

 
rosół z kury

Rosół z kury – Przepis na rosół

Rosół z kury – przepis na rosół Mięso gotowane – rosół z kury – przepisy kulinarne Do gotowania nadają się zasadniczo wszystkie rodzaje mięsa. Wskazane jest jednak gotować tylko takie mięso, którego nie można smażyć ani piec. Na przykład mięso zwierząt starych, nóżki, golonki, żeberka. Najczęściej gotujemy wołowinę: mostek, szponder. […]